Emprenedoria i creació empreses

Foment de l’empenedoria

Amb l’objectiu de fomentar l’esperit emprenedor, la cultura emprenedora i promoure iniciatives empresarials, oferim una sèrie d’activitats i recursos adreçats als centres educatius que vulguin treballar l’emprenedoria d’una forma participativa, dinàmica i creativa a través de:

 • Sessions de sensibilització, tallers i activitats formatives adreçades a l’alumnat d’infantil, primària, secundària obligatòria i post-obligatòria (ESO, Batxillerat i cicles formatius de grau mig i superior) i al personal docent.
 • Convocatòria anual de Premis amb l’objectiu d’incentivar la presentació d’idees i pràctiques emprenedores que ajudin a fomentar l’emprenedoria entre l’alumnat que cursa estudis d’educació infantil i primària, ESO, batxillerat, estudis pre-professionalitzadors i cicles formatius de grau mitjà i superior.
 • Mercadet Joves Empresaris i Empresàries de Ponent: iniciativa organitzada conjuntament amb l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO) de l’Ajuntament de Lleida i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya per promoure l’esperit emprenedor entre l’alumnat de secundària.
  L’alumnat dels centres educatius que participen en el programa JEP (Joves Empresaris i Empresàries de Ponent) durant l’any escolar simulen la creació de cooperatives que clou amb la venta dels seus productes en diferents paradetes al Mercadet.
 • Programa Explorer, joves amb solucions
  El Programa Explorer, Joves amb solucions, és un programa promogut pel Banco Santander i coordinat pel Centro Internacional Santander Emprendimiento (CISE) que impulsa el progrés dels joves d’entre 18 i 31 anys que vulguin desenvolupar idees de negoci.
  La Universitat de Lleida és centre local col·laborador juntament amb l’Institut Municipal d’Ocupació Salvador Seguí. La coordinació de l’Explorer en la UdL es vehicula a través de la Càtedra Santander d’Emprenedoria Universitària, que gestiona les activitats que es realitzen en el marc del programa i fa el seguiment, acompanyament i suport dels projectes participants.
  Més informació

Creació d’empreses

L’assessorament a les persones emprenedores i l’acompanyament en el procés de creació del seu projecte empresarial són un dels eixos de treball que forment part de la nostra activitat.
Vols emprendre? T’oferim tot un seguit de serveis i recursos que et facilitaran el procés de creació de la teva empresa.

 • Servei d’assessorament empresarial per a que el teu projecte es converteixi en realitat a través d’assessorament especialitzat i personalitzat en el procés de creació de la teva empresa. Principals serveis: Orientació sobre els aspectes relacionats en la posada en marxa del teu negoci, informació sobre ajuts i subvencions, línies de finançament, tràmits per crear l’empresa, formes jurídiques, espais d’incubació, suport per a la realització del pla d’empresa, etc.
 • Formació: accions formatives de curta durada adreçades a persones emprenedores, empresaris i empresàries individuals autònoms, empreses de recent creació o consolidades que aborden diferents temàtiques per treballar la idea de negoci, les habilitats i competències emprenedores i la gestió empresarial.
 • Programa Gira Mujeres 2021: Un projecte organitzat per l’Associació Dona Activa i promogut per Fundació Coca-Cola amb la col·laboració de l’Ajuntament de Lleida, per ajudar a les dones que vegin en l’autoocupació una sortida laboral o que vulguin reinventar-se professionalment.
  Més informació en aquest enllaç
 • Eines i recursos
  • Eines d’autodiagnosi a fi que puguis descobrir els teus talents i mesurar les teves capacitats com a persona emprenedora i conèixer les àrees competencials en que es podria millorar mitjançant l’aprenentatge.
   Properament disponibles en aquesta secció.
  • Pla d’empresa online: Aplicació en línia que et permet realitzar el teu pla d’empresa a distància que es complementa presencialment amb l’assessorament per part de l’equip tècnic d’assessors en creació d’empreses.
   Properament disponible en aquesta secció.
  • Servei Reempresa: mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya. Una iniciativa posada en marxa per Cecot i Autoocupació que fomenta la continuïtat d’empreses que són viables econòmicament i cerquen un relleu en la propietat i direcció. La persona que reemprèn agafa el testimoni en la gestió d’una empresa ja existent (cedent), comprant-la en la seva totalitat per continuar-ne l’activitat.
   Més informació
  • Espais d’Incubació a la ciutat
   Viver FP Emprèn
   Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida
   Coworking La Casa de Fusta
   Magical
   CEEILleida

paeria.cat