Jornada sobre la tecnologia Blockchain

La Regidoria de Promoció Econòmica i Emprenedoria impulsa aquesta iniciativa amb el Centre Blockchain de Catalunya

El tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Emprenedoria, Paco Cerdà, ha participat avui a la jornada “Blockchain i realitat virtual” que impulsa el Centre Blockchain de Catalunya, (CBCat) i que s’ha realitzat al Palau de Congressos -La Llotja.

La jornada, capitalitzada pel CEO de CBCat, Quirze Salomó i el fundador i CEO de l’empresa lleidatana Invelon, Joan Folguera, ha reunit una vintena de persones de perfil empresarial i tècnic que s’han pogut apropar a conceptes com ara el metavers i les oportunitats que ja està plantejant.

El tinent d’alcalde de promoció econòmica ha comentat que “l’Ajuntament de Lleida, a través de la regidoria de promoció econòmica i emprenedoria està fent una aposta de futur per la tecnologia el blockchain, profundament transformadora de la realitat i dels models de negoci empresarials”. Cerdà ha subratllat que “aquest és un primer pas de molts altres que seguiran en el camí del lideratge de la tecnologia, la innovació, però també la sostenibilitat i l’accessibilitat”.

El blockchain és una base de dades formada per cadenes de blocs dissenyades per evitar-ne la modificació un cop que una dada ha estat publicada. Aquesta tecnologia utilitza matemàtiques avançades, criptografia, llenguatges de programació i la tecnologia de llibre de comptabilitat distribuïda amb la finalitat de registrar transaccions, rastrejar actius i generar confiança.

Lleida, 22 d’abril de 2022

paeria.cat