Segona Jornada Empresarial de Promoció Econòmica i Emprenedoria amb l’entrenador Lluís Cortés

L’exfutbolista i entrenador lleidatà, Lluís Cortés, ha estat el protagonista de la segona sessió del Cicle de Jornades Empresarials – Claus per a l’èxit als negocis que organitza la Regidoria de Promoció Econòmica i Emprenedoria de l’Ajuntament de Lleida. Cortés ha desplegat una conferència que li ha servit per parlar de la seva experiència com a  ‘Entrenador vs Emprenedor”.

A l’inici de la jornada l’han acompanyat l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, el primer tinent d’alcalde, Toni Postius, i el tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Emprenedoria, Paco Cerdà. 

L’alcalde, en les seves paraules de benvinguda, ha volgut remarcar que “en els temps actuals d’especial complexitat es necessiten moments d’inspiració, perquè davant d’una normalitat diferent hem de saber generar moments d’alegria i el futbol femení, ara mateix, n’és una”. Pueyo també ha agraït “en nom de la ciutat i la ciutadania de Lleida” el compromís que ha demostrat Cortés, en tant que seleccionador de futbol femení d’Ucraïna, buscant recursos i teixint lligams entre Lleida i diverses famílies ucraïneses amb criatures”.

De la seva banda, Antoni Postius, ha volgut subratllar que “en temps convulsos és important tenir dinàmiques constructives que ens permetin tirar endavant”. “La pandèmia ha demostrat fins on som capaços d’arribar a tot nivell si anem a la una”, ha dit Postius.

Al seu torn, Cerdà ha destacat el seu vincle personal amb Cortés i ha volgut remarcar que l’entrenador és una suma “d’ànima, voluntat i estratègia que són essencials per a l’empresa i també per a la vida”:

Lluís Cortés ha basat la seva intervenció en un repàs de la seva pròpia experiència com a emprenedor empresarial amb encerts i fracassos, però també en l’àmbit esportiu, sobretot per la seva aposta innegociable per l’esport i concretament el futbol femení. Cortés ha parlat de la relació entre “la visió i la bogeria quan es tracta de tenir una idea que iniciï un nou projecte”, però també ha volgut posar de manifest que “en qualsevol projecte que comença, és fonamental recavar la major informació possible: ens hem de qüestionar i autoqüestionar sobre els nostres objectius i en paral·lel hem de saber filtrar tota la informació que ens arriba”. Lluís Cortés ha destacat el valor de la curiositat en qualsevol projecte que es vulgui encarar i ha dit que cal jugar amb la suma de “creativitat, innovació i enginy”.

Lluís Cortés, fins a l’inici de la guerra, exercia de seleccionador nacional i director del programa de desenvolupament del futbol femení a Ucraïna. Les temporades 2019/2020 i 2020/2021 va ser l’entrenador del primer equip femení del FC Barcelona amb qui va aconseguir el primer triplet de la història del futbol femení.

Un centenar de persones han assistit a la segona sessió de les Jornades Empresarials de Promoció Econòmica i Emprenedoria, al Palau de Congressos – La Llotja. Es tracta d’un cicle que va desenvolupant un programa de divulgació que connecta amb els temes i els protagonistes de màxima actualitat.

Lleida, 31 de març de 2022

paeria.cat